attraktor

A Barcelonában élő német építész André Bröβel nagyon hatékony, és nem utolsó sorban rendkívül látványos napelemet tervezett. A pontos pozíciót biztosító irányítórendszerrel az üveggömb állítólag 35 százalékkal hatékonyabb egy hagyományos fotovillamos elemnél.

torics1.jpg

A tervező szerint a szerkezetet különösen jól lehetne alkalmazni meredek felületeken, és gyakorlatilag bármilyen épületbe be lehetne építeni. Sajnos a kommentárok megjegyzik, hogy mivel a napelemek ára csökken, nem valószínű, hogy a feltehetően elég drága rendszer nagyon elterjedjen (bár az árral kapcsolatban nincsenek hivatalos információk). Elég gazdag országok elég menő épületein (vagy elég szegény országok presztízsberuházásain) mi azért megnéznénk élőben.

torics3.jpg

torics2.jpg

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása