attraktor

Az Attraktor epizódjai a Discovery Channel műsorán láthatók, pénteken 19:00-kor jön az új rész a Gripen vadászrepülőről: gyártás, repülés, akció.

- Tudtuk, hogy hatalmas móka lesz a Discovery-s adások forgatása.

- Minden forgatásra pontos forgatókönyvvel készültünk.

- A gripenesre Kővári Gábor operatőr még storyboardot is írt/rajzolt

Screen Shot 2014-09-10 at 11.34.00.png

Mégis csak vigyorogni tudtunk, mint egy ötéves óvodás, amikor az AN-26-os leeresztett rámpájánál, 3 ezer méteres magasságban olyan közel repült hozzánk a Magyar Légierő Gripen vadászgépe, hogy szinte meg tudtuk volna érinteni az ujjunkkal.

IMG_1767-Edit.jpeg

10314713_679167472158709_964708192165478598_n.jpg

Közben persze műsort is kellett volna vezetni, plusz nagyon vigyázni mindenre, hiszen ha ilyen sebességnél bármi kirepült volna az Ancsából, az rögtön leamortizálta volna valamelyik mögöttünk repülő vadászgépet. És akármekkora biztosítás is van egy ilyen gépre, a tíz százalékos önerő is sokszorosan meghaladta volna a produkció teljes költségvetését.

1979551_672247646184025_5750801603637940300_n.jpg

Lényeg, hogy a Gripen a földön ácsorogva is szép darab, tudjuk, mert kívül-belül megnéztük, még a svédországi gyárba is ellátogattunk, hogy meglessük az építés folyamatát, de repülés közben, néhány méternyire tőlünk egészen valószerűtlenül menő jelenség. Főleg, amikor átszóltunk rádión, hogy megvagyunk a felvétellel, fél perccel azután, hogy az üzemanyagszint-jelző tájékoztatta a Gripen-pilótákat, hogy ideje visszahúzniuk a bázisra, szóval amikor véget ért a bohóckodás, bekapcsolták az utánégetőt és olyan sebességgel váltak le rólunk és húztak el más irányba, hogy azt az értelmezés ismert koordinátarendszerén nem lehet elhelyezni.

És akkor röviden az adásról: megnézzük, hogyan készülnek a repülők a gyárban, Svédországban. Kipróbáljuk a szimulátort, amiben az igazi pilótákat is képezték. Felvesszük a spéci ruhát majd megnézzük, hogy milyen, amikor felfújódik, hogy a fejben tartsa a nagy G-k hatására kipréselődő vért. Beülünk a gépbe, majd részt veszünk egy akciójelenetben is. 

És mindezt ma este tesszük, 19:00-kor a Discovery Channel műsorán. Itt az előzetes az epizódhoz:

Az elmaradhatatlan szavazás:

 

És a végső visszaszámlálás:

Szombaton délelőtt 11:30-kor meg a GHE-O Rescue-ról szóló adás ismétlése lesz, amiből itt egy kimaradt jelenet:

  

Itt meg a trailer:

 

#Attraktor a Discovery Channel műsorán. Csatlakozz a facebookos oldalunkhoz, ahonnan minden fontos infót, hátteret megtudhatsz az ország első diszkós műsoráról, vagy iratkozz fel a Youtube-csatornánkra, ami szintén tele van érdekességekkel, kimaradt jelenetekkel, csak weben megjelenő epizódokkal. 

A fotókat Kovács Róbert készítette.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása