attraktor

Az Attraktor epizódjai a Discovery Channel műsorán láthatók, ma este 19:00-kor egy Magyarországon lezajlott holland hadgyakorlatról lesz az őrületes bemutató.

Épp témát kerestünk a diszkós adásokhoz, amikor megtudtuk, hogy a holland hadsereg Magyarországra jön gyakorlatozni a Várpalota Challenge-re. Tudni kell róluk, hogy ők még soha, senkinek nem engedték meg, hogy bizonyos eszközeik belsejéről forgassanak, így kezdtük neki a tárgyalásnak. Minket is meglepett, hogy egész jól haladtunk előre, egyre több akciót engedélyeztek, viszonylag gyorsan a járművel belsejében találtuk magunkat,

CV90: Pipa!

IMG_4522.jpeg

Fennek: Pipa!

FENNEK_03.jpg

Probléma csak az epizód csúcsjelenetének szánt hadgyakorlattal volt: a szervezők azt szerették volna, ha mi a távolból, néhány száz méterről vesszük fel az akciót, mi viszont benne akartunk lenni a sűrűjében.

IMG_4484.jpeg

IMG_4492.jpeg

IMG_4536.jpeg

IMG_0337.jpg

IMG_5147.jpeg

Hatvannak száguldozó páncélosok közt ez elég veszélyes mutatvány, amibe a hollandok semmiképp sem akartak belemenni, mi meg kénytelenek voltunk közölni velük, hogy hiába forgattunk már két napot az eszközökről, ha az akciójelenetet nem tudjuk úgy felvenni, ahogy szeretnénk, az egész anyag megy a kukába.

Ott álltunk a helyszín térképe fölött az eligazítóban az egyik oldalon kettesben, a másik oldalon a holland hadsereg parancsnokai és úgy tologattuk az egységeket a táblán, ahogy a filmekben szokás.

- Oké, innen jön a támadás, akkor szeretnénk ide állni

- Nem lehet, mert átmennek önökön a páncélosok

- És ha innen követnénk az eseményeket?

- Akkor is

Körülbelül egy órát alkudoztunk, de végül sikerült megtalálni a tökéletes megoldást és a sűrűjéből nézhettük végig és rögzíthettük az akciót, ahogy körülöttünk cikáznak a CV90-esek és Fennekek, miközben fölöttünk Apache-ok köröznek Európa legnagyobb katonai gyakorlópályáján. Kicsit olyan volt, mintha a hollandok rövid időre megszállták volna az országot.

Ma este 7 órakor a Discovery Channel műsorán kiderül, hogy miként teljesítettek a holland hadsereg egységei Magyarországon, és hogy mennyire intenzív az akció közepéből követni az eseményeket (nagyon az), és hogy mennyire lesz hányingered, amikor egy CV90-es lezárt hátuljában száguldozol a magyar ugaron (nagyon). 

És a kérdés:

 

Ja, és csatlakozzatok a facebookos oldalunkhoz, onnan minden mocskos kis titkot megtudhattok az ország első Discovery-s műsoráról.

Fotók: Kovács Róbert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása