attraktor

Írtunk már defektmentes gumikról, sőt olyanról is, ami már nem is kerék, hanem gömb. Most egy jóval egyszerűbb újításról lesz szó, ami akár gyorsan el is terjedhet. A dolog pofonegyszerű: az abroncs elkészítésekor nem kizárólag fekete gumikeveréket használnak, hanem színeset is.

discolor_tyre1.jpg

A színes, élénknarancssárga anyagot nem a futófelület hanem egy belső réteg kapja, ami csak akkor válik láthatóvá, ha a külső fekete gumi elkopik. A Discolor Tyre egyelőre csak papíron létezik, tervezői, Gao Fenglin és Zhou Buyi iF dizájndíjat szeretnének nyerni vele. (A két dizájner egy korábbi terve, a higiénikusan szárítható bögre Red Dot díjat már nyert.) Így sajnos túl sok technikai részlet nem ismert, ahogy az sem, hogy az utcai kosz nem teszi-e értelmetlenné a találmányt vagy hogy az újítást alkalmazná-e valamelyik gumigyártó.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása