attraktor

Finn mérnökök fejlesztették ki azt a rendszert, ami segíthet gyorsabban lezavarni a vásárlást a szupermarketekben. A rendszer alapja egy hétköznapi kesztyű, amire négy vibráló aktuátort szereltek. Járkálás közben egy Kinect szenzor figyeli kéz helyzetét, a motorok meg aszerint működnek, hogy mi merre haladunk és merre van a cél, és megpróbál a megfelelő irányba ösztökélni minket.

tactile_glove.jpg

Bár arról nem szólnak a hírek, hogy a kesztyű honnan tudja, hogy mi hol vagyunk a boltban, hogy mit keresünk, és hogy az merre van, de a szerkezetet már ki is próbálták: a Helsinki Institute of Information Technology kutatói szerint háromszor gyorsabban találták meg a keresett dolgokat, mint kesztyű nélkül.

A szerkezet jóval olcsóbb, mint a már itt is bemutatott önjáró bevásárlókocsi, és mindenféle helyzetben (könyvtárban, parkolóban) alkalmazni lehetne.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása