Önhűtő sörösdobozról írtunk már, de létezik a találmánynak önmelegítő verziója is. A Hot Can nevű edény duplafalú, a külső rekeszben található a fogyasztásra szánt folyadék. A belső kamrában víz és kalcium-oxid (égetett mész) van, amik ha összeeresztjük őket, erős hőfejlődés közben reagálnak egymásra.
Az összeeresztés úgy történik, hogy a doboz alján megnyomunk egy gombot, majd rázzuk fél percig, aztán már csak várnunk kell. A Hot Can ezzel a módszerrel három perc alatt 50-55 Celsius-fokkal növeli az ital hőmérsékletét. Tehát egy húszfokos, szobahőmérsékletű ital 70 fokosra melegedik.
Épp ezért nem ajánlott hűtőben tartani az dobozt, hiszen akkor nem lesz elég forró az ital. Viszont a napon sem szabad hagyni, hiszen akkor túlforrósíthatja az eleve meleg folyadékot. Utóbbira egyébként egy címke figyelmeztet, ha jó a hőmérséklet, a címke zöld, de ha túl forró, akkor piros. A külső burkolat hőszigetelő műanyag, 45 percig melegen tartja az italt, illetve védi a kezet.
A Hot Cant eredetileg Malajziában dobták piacra még 2008-ban, de Amerikába például csak 2012-ben jutott el. Elvileg Európában is jelen vannak, de a honlapról nem derül ki, hol lehet kapni, és az online vásárlás sem működik még. Ha működne, 30 euróért lehetne kapni egy 12 kávét vagy forró csokit, 33-ért 12 paradicsom- vagy gombalevest.
Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.