attraktor

Mitchell Joseph már húsz éve kifejlesztette az önhűtő sörösdobozt, csak az olyan környezetszennyező volt, hogy sosem merték gyártani (vagy lehet, hogy merték volna, mindenesetre nem engedélyezték). Az ugyanis a HFC-134a nevű hűtőközeget használta, ami viszont a szén-dioxidnál ezernégyszázszor károsabb az üvegházhatás szempontjából. Egy ilyen doboz felnyitása akkora szennyezést jelentett, mintha 800 kilométert autóztunk volna.

chillcan.jpg

Az új módszer sem teljesen környezetbarát, de már egyszerű szén-dioxiddal működik. A dobozban egy henger alakú kamrában nagynyomású CO2 van, ami gombnyomásra távozik. Miközben kitágul, hőt von el a környezetéből, így már kész is a hideg sör. A ChillCanbe töltött ital kinyitáskor 17 fokot hűl három perc alatt.

Joseph egy energiaitalt is piacra dobott a dobozzal együtt, a West Coast Chill Arizonában, Nevadában, és Kaliforniában kapható, meg persze az interneten. Az amerikai forgalmazás 2014-ben indul be, a nemzetköziről nincs hír.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása