attraktor

2010-ben mutatták be a brit Taranis drónt, a most megjelent hírek szerint a gép idén felszállhat. A robotrepülő elvileg teljesen önállóan keresi meg és azonosítja a célpontokat, az emberre csak a támadás engedélyezéséhez van szüksége.

taranis.jpg

A Taranisról egyelőre annyit tudni, hogy 11,3 méter hosszú és 9,8 méter széles, a repülőt egy Rolls-Royce Adour 951 hajtómű hajtja, amivel állítólag át tudja majd lépni a hangsebességet, bár a végsebességéről nincs hivatalos információ. A lopakodót a BAE Systems fejleszti a brit védelmi minisztérium megbízásából, a projektre eddig 125 millió fontot (44 milliárd forint) költöttek.

taranis2.jpg

Közben Európában is fejlesztenek egy hasonló gépet, a nEUROn decemberben szállt fel először. A 2005-ben indult nEUROn programban hat európai ország cégei (az olasz Alenia Aermacchi, a svéd Saab, a spanyol EADS-CASA, a görög Hellenic Aerospace Industry, a svájci RUAG és a francia Thales ) vesznek részt.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása