attraktor

Írtunk már a randidrogra figyelmeztető pohárról, most itt a berúgást megelőző jégkocka. Dhairya Dand, az MIT hallgatója fejlesztett ki ugyanis egy olyan eszközt, ami figyelmeztet, ha használója túl sokat iszik. Dand azután kezdett a projektbe, hogy kiütötte magát egy egyetemi bulin, és másnap egy kórházban ébredt.

ice cubes.jpg

Dand három hét alatt összerakta a kütyüt, ami megvédhet attól, hogy jövő vasárnap Zacher Gábor ébresszen. Az ehető zselatinba ágyazott kütyüben  egy mikrokontroller, gombelem, gyorsulásmérő, infra adóvevő és led kapott helyet.

A Cheers jégkocka alapból zölden villog a zene ritmusára. A kütyü a pohár mozgását és az eltelő időt figyeli, és ha a az ember túl sokat, túl sűrűn emelgeti a poharat, a villogás sárgára, majd pirosra vált. Sőt, végszükség esetén egy közeli barát telefonjára üzenetet is küld, hogy fékezze meg az italozót.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása