attraktor

Az utóbbi években több hátirakéta-fejlesztésről is lehetett hallani, most a Jet Machines Extreme keres támogatókat a projektje megvalósításához.

A JME hátirakétája valójában nem rakéta, hanem négy kisméretű sugárhajtómű. A hajtóművek pusztán öt kilót nyomnak, tolóerejük egyenként 450 Newton, és 59 kiló üzemanyagot fogyasztanak óránként.

hatiraketa.jpg

Ezeket eredetileg az SWB Turbines fejlesztette a haditengerészet cirkálórakéta-programjához, de a Tomahawknál sokkal olcsóbb fegyverek fejlesztését célzó projektet lelőtték, így az SWB-nek maradt egy csomó felesleges hajtóműve, meg teszt- és gyártókapacitása, ezért beszállt a hátirakéta-projektbe.

Jövő nyáron már repülni szerettek volna, de most elfogyott a pénz, és a cég most 30 ezer dollárt szeretne összeszedni a Kickstarteren. 10 dollárért a támogató még csak köszönőlevelet kap, de ötezerért már repülést is. (Update: 31-án lejárt a kickstarteres gyűjtés, de mivel csak 1950 dollárt tudtak összeszedni, valószínűleg folytatják még).

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása