attraktor

Bár viszonlyag ritkán történik olyan autóbaleset, ahol az autó folyóban vagy tóban végzi (Magyarországon nagyjából tucatnyi eset van évente), sokan félnek attól, hogy egy ilyen helyzetben nem tudnának kiszabadulni a kocsiból. Van, aki ez ellen úgy védekezik, hogy nem köti be a biztonsági övet, hogy a kinyitásával ne kelljen vesződni, de ez persze ostobaság, hiszen azért kell bekötve lenni, hogy az ember még egyáltalán eszméleténél legyen a vízbeesés után.

escapebelt-0.jpg

A vízben viszont valóban minden másodperc számít, és a kicsatolás is elvesz ebből, ezért fejlesztette ki a holland Fijen BV az Escape Belt nevű kütyüt, ami egy dolgot tud: vízbe esésnél kikapcsolja helyettünk az övet.

A kioldást végző szerkezetet egy kapszula aktiválja, ami ha vízzel érintkezik, egyszerűen feloldódik. A gyártó szerint véletlen kioldás elképzelhetetlen (mi van, ha ráöntöm a kólát?), viszont a kapszulát pár évente cserélni kell. A kütyü ára 30 euró (9 ezer forint), és a videó alapján villámgyors.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása