attraktor

Az ausztrál Flinders University kutatói 25 éve foglalkoznak alvászavarokkal és a szervezet biológia órájával, ebből 12 éve pedig már egy olyan eszközön dolgoznak, ami az óra átprogramozásával segíthet ezeken a problémákon.

re-timer.jpg

A Re-Timer nevű találmány egy szemüveg, ami ledekből fényt bocsát ki, pont az ember szemébe. De állítólag ez nem zavaró, a kellemes zöld fény az agynak azt a részét stimulálja, ami a biológiai órát beállítja. A különböző esetekre különböző fényterápia a megoldás, már harmincpercnyi viselés is elég lehet. Ha az ember jetlag (sok időzónán át történő utazás) miatt nem tud este elaludni, akkor három napig naponta 50 percet kell viselni reggel vagy este, attól függően merre utazunk, illetve merre akarjuk állítani a biológiai óránkat.

A kütyü 75 gramm, usb-ről tölthető, az akksi 4 órát bír. Online rendelhető 249 ausztrál dollárért (56 ezer forint), és kapható hozzá egy kalkulátor, amivel kiszámolhatjuk, milyen utazáshoz milyen használat passzol. 

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása