attraktor

Már a kereken guruló táska is szuper találmány volt, az önjáró bőrönd egyenesen zseniális. A táska igazából nem az utast, hanem az utas okostelefonját követi. Az azon futó alkalmazást elindítva a telefon bluetooth-jeleket bocsát ki, ezeket veszik a táska érzékelői.

Érzékelőből három van, a szerkezet vezérlője háromszögeléssel számítja ki, merre van a telefon. A mozgást a bőrönd aljába épített lánctalpak biztosítják. A bőrönd arra is beprogramozható, hogy ne a telefont, hanem egy másik bőröndöt kövessen, így több csomagot is magunk után vihetünk. Ha táska elveszti a jelet, a telefon riasztja a tulajdonost, a bőrönd pedig megáll.

hop_suitcase.jpg

A madridi dizájner, Rodrigo Garcia Gonzalez állítja, találmánya nem sokkal nehezebb, mint egy ugyanakkora táska, bár erről nincsenek konkrét adatok. Gonzalez még fejleszteni akar a terméken, például szeretne egy nagyobb bőröndöd is készíteni (a prototípus 55 x 40 x 20 centis). Sokan kételkednek a találmány életképességében, mert a szerkezet miatt a táska nyilván nehezebb és szűkebb, mint egy ugyanakkora hagyományos bőrönd, meg könnyen felborulhat, ha ügyetlenül pakolunk bele, és egy zsúfolt reptéren, ha rohannunk kell, folyton lemarad.

Vagy ha egyszerűen elfelejtjük, hogy jön utánunk egy bőrönd, elindulunk lefelé egy lépcsőn, aztán a saját bőröndünk dönt le a lábunkról.  De az ötlet akkor is zseniális, nyilván van rajta mit fejleszteni, de az önhűtő sörösdoboz után ez is csomó ember életét tehetné kényelmesebbé.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása