attraktor

Pár hete ellátogattunk az észak-pesti szennyvíztisztítóhoz, ahol a budapesti szennyvíz harmadát kezelik. Érdemes tudni, hogy a többi sem ömlik vissza tisztítás nélkül a Dunába: további húsz százalékos már jó ideje kezelnek, és a nemrég megnyílt csepeli víztisztító elbánik a fennmaradó 50 százalékkal, így összességében a teljes budapesti szennyvíz 95 százaléka nagyobb tisztasággal kerül vissza a Dunába, mint ahogy bejön onnan.

De azt is érdemes tudni, hogy olyan nagyon egyébként sem terheljük az óriási vízhozamú folyót, hiszen abban csak minden négyszázadik csepp a budapesti, most már tisztított szennyvíz, a többi 399 háborítatlanul átfolyik Budapesten.

Ami viszont bejön, azt alaposan megtisztítják, erről szól a videó. A forgatás előtt tartottunk bejárást, így amikor sor került a felvételre, már csak azt kellett rögzítenünk, ami végül belekerült az anyagba.

Ennek két következménye lett: egyrészt nagyon gyorsan ment a forgatás, másrészt nem is nagyon lettek kimaradt jelenetek.

Leszámítva talán azt, amikor a jéghideg télben töltött harmadik óra végére a rothasztók tetején már annyira fáradtak voltunk, hogy képtelenek voltunk elmondani akárcsak egyetlen értelmes mondatot is:

Végül azonban összejött, így be tudtuk fejezni a videót:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása