attraktor

Benéztünk a föld alá

2012. február 07. 08:50 | Magyarósi Csaba

A legújabb videónkban a Budapest alatti csatornarendszert mutattuk be a Fővárosi Csatornázási Művek, és személy szerint Bátori Marianna PR-vezető segítségével.

Körülbelül egy hónapon át szerveztük a forgatást, aminek az eredeti célja az lett volna, hogy lemenjünk valami nagyon büdös, koszos helyre, aztán ott sűrű öklendezések közepette elmondjuk, hogy milyen büdös van, meg kosz.

A személyes beszélgetések alatt aztán ennél valamivel finomabb koncepciót sikerült kitalálnunk Mariannával. Egyrészt azért, mert kiderült, hogy ha oltások nélkül benéznénk a csatornákba, egy hétig csak hánynánk és fosnánk. Leszámítva azt a szakaszt, ahol csak esővíz folyik, és ahol Becher készített remek képet rólunk, amikor nem épp kamerával operatőrködött:

Másrészt mert kiderült, hogy nagyrészt már spéci kamerás robotokkal vizsgálják át a rendszert, ami sokkal izgalmasabbnak témának ígérkezett, mint egyszerűen lemenni és elmondani, hogy büdös van. Ráadásul kiderült az is, hogy a legutolsó fázis, a víztisztítás folyamata is legalább olyan izgalmas, mint a csatornarendszer bemutatása, amiről viszont érdemes lehet külön videót is forgatni.

Így történt, hogy két nap alatt két Attraktort vettünk fel, az egyiket a csatornahálózatról, a másikat a szennyvíztisztítóról, utóbbit most hétvégén láthatjátok majd.

A csatornás részt egyébként a sok helyszín ellenére viszonylag gyorsan sikerült leforgatni. Egy nappal a felvétel előtt elmentem az FCSM telephelyére, ahol a cég szimpatikus és tök konstruktív munkatársai bemutatták a berendezéseket, és azok irányítását, hogy másnap gördülékenyen menjen minden.

Csak a forgatási rendet kellett okosan kitalálni, az ugyanis szembement a vágási sorrenddel. A videóban először van egy felkonf az FCSM székháza előtt, utána az irányítóteremből jelentkezünk, majd a föld alól, aztán a robotok mellől, végül a talált tárgyak osztályáról.

A felvételt ezzel szemben a robotoknál kezdtük, utána bementünk a föld alá, majd beültünk az irányítóterembe, utána jött a talált tárgyak osztálya, végül a hosszú, hideg és fárasztó forgatási nap végén következett a felkonf az FCSM székháznál. Talán ezért tűnik úgy, hogy még csak kezdődik a videó, de mi már hadarva túl akarunk esni a kötelező körökön: rohadtul fáztunk és fáradtak voltunk.

Ezzel együtt zseniális élmény volt a csatornatisztítás, bár a héten érkező szennyvíztisztító talán még érdekesebb terep. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása