attraktor

GTA Attraktor-módra

2011. június 29. 10:13 | Magyarósi Csaba

Ez volt Dáviddal a negyedik közös felvételünk, bizonyos értelemben máig az egyik legsikeresebb. Akkor jelent meg a GTA IV, nemcsak mi vártuk a játékot, hanem az egész világ, ennek örömére forgattuk le a videót. Az alapkoncepció lényegében csont nélkül megvalósult, konkrétan, hogy a GTA-s jellegzetességeket a való világba helyezve nyilván valami röhejeset kapunk.

Pedig minden összeesküdött ellenünk. Volt kész forgatókönyv, stáb statisztákkal - csak épp nem nálunk. A videorovat akkori vezetője koordinálta a projektet, aki a felvétel előtti este közös megegyezéssel elhagyta az Indexet. Erről csak akkor értesültünk Dáviddal, amikor a forgatás reggelén hiába vártunk a vezetőt, a stábot, a forgatókönyvet, a statisztákat.

Körülbelül két óra alatt kellett operatőrt szereznünk, szerencsére Kovács Ádám és Ács Dani pillanatok alatt ráérzett a korábban hetekig csiszolt koncepcióra. Kellett statiszta is, amire az akkor még a Velvetben dolgozó csodás Dénes Dórát kértük fel, aki hitelesen sikoltozta végig a teljes videót. Gyorsan összeraktuk a forgatókönyvet, aztán nekiálltunk forgatni.

Nem volt egyszerű, mert Dórát csak két órára tudtuk magunkévá tenni, szóval egy blokkba kellett raknunk azokat a felvételeket, amikben ő szerepelt, és előre felvettük az összes olyan snittet, amiben nincs benne. Ez nem gyorsította meg a forgatást, de legalább lehetővé tette. Lerohadt a Totalcar Ladája is, amit a felvételekhez használtunk, de az utolsó pillanatban sikerült életet lehelni bele, mehetett az autós üldözés.

Amikor mindent felvettünk, jött a remek vágás, és már kész is volt időre a videó, a GTA IV premierjének a napjára.

Ez lett az egyik legnézettebb és legnépszerűbb anyagunk. Az Indexen 197 ezren néztétek meg, de felkerült a videó a Youtube-ra is, méghozzá több példányban, a legtöbbet 5-10-15 ezren nézték meg, de van olyan is, amit több mint 103 ezren. Összesen tehát a GTA-s anyagunk túl van a 300 ezer megtekintésen, amivel ez az egyik legsikeresebb indexes videó is egyben (csak a Szalacsi 2010 jutott még ilyen magasságokig 309 ezer megjelenéssel, egyébként azt is mi forgattuk).

Attraktor a Facebookon is: csatlakozz az oldalunkhoz, ahová forgatás közben folyamatosan posztolunk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása