attraktor

Az Attraktor epizódjai a Discovery Channel műsorán láthatók, ma este 19:00-kor a legbrutálisabb gépszörnyről EVER, a Big Windről, ami történetesen épp Magyarországon van.

Oké, ha ma este nem nézed az Attraktort, óriási hibát követsz el. Olyan Mechagodzillát fogunk ugyanis bemutatni, amilyen nincs még egy a világon.

Így készült:

1: Fogtak egy tankot

2: Ráraktak két sugárhajtóművet

Kész!

IMG_3230.jpg

És nemcsak simán körbejárjuk, vagy bemutatjuk. Nemcsak vezetjük. Nemcsak lángokat gyújtunk, nemcsak eloltjuk őket, de addig feszítjük a húrt, amíg lehet.

Nem akarunk túl sokat spoilerezni, de annyit azért elárulhatunk, hogy végre kiélhettük gyerekkori álmunkat, és felrobbanthattunk egy epizód kedvéért egy autót. De őszintén: ki nem akar felrobbantani valamit, amikor meglátja ezt a sugárhajtóművel egybeszerelt páncélozott tűzoltószörnyet?

Az ötlet kábé egy évvel ezelőtt megvolt már, csak azt nem tudtuk, hogyan adjuk ezt be a jármű tulajdonosának, a MOL-nak, és a kitörésgátlók vezetéséért felelős szakembernek. Nyilván az volt az első reakció, hogy ki van zárva, annál meglepőbb volt, hogy rögtön másodikra belementek a kérésünkbe. 

Ekkor kezdődött a tervezés, forgatókönyvírás, a megfelelő jármű kiválasztása (egy ideig versenyben volt egy öreg, fehér Porsche is, de azt egyszerűen nem volt szívünk bántani), majd néhány hónappal később minden összeállt.

IMG_3200.jpg

IMG_3229.jpg

IMG_4025.jpg

Nyilván minden részletet nem árulhatunk el, de talán ebből a néhány másodpercből is kiderül, hogy nemcsak az Attraktor, de a magyar dokumentumfilmgyártás egyik legtökösebb, leglátványosabb jelenetére is lehet számítani ma este 7-kor:

Péntek este 7 órakor és szombaton délelőtt 11:30-kor a Discovery Channel műsorán kiderül, hogy mi történt a felrobbantott autóval, hogy milyen működés közben a világ legkeményebb gépszörnyetege, hogy mennyire nehéz irányítani és hogy mi történik egy lángoló furgonnal, ha ráirányítasz kétszer 40,2 kN tolóerőt (újabb spoiler: nem sok jó!).  

És a kérdés:

 

Ja, és csatlakozzatok a facebookos oldalunkhoz, onnan minden mocskos kis titkot megtudhattok az ország első Discovery-s műsoráról.

Fotók: Kovács Róbert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása