attraktor

Komoly kereslet lehet a világban a magán-tengeralattjárókra, mert a múltkori félmilliárdos hajó után itt egy újabb, ami még kicsit olcsóbb is. És a Spymaster Orcasub nevű szerkezete kétmillió dollárért (470 millió forint) a tetejébe úgy néz ki, mint egy víz alatti repülő.

spymaster-orcasub1.jpg

A közel hét méter hosszú, négytonnás gépet úgy is kell irányítani mint egy repülőt: pedálokkal és botkormánnyal, és állítólag a mozgása is olyan mint egy repülőnek a levegőben. Az Orcasubba ketten férnek el, egy merülésnél a levegő akár 80 óráig is elég. A balesetek elkerülésében szonár segíti a pilótát, a led-lámpák 60 ezer lumennel segítik a nézelődést.

spymaster-orcasub2.jpg

Az alapváltozat 300 méteres merülésre alkalmas, ha valakinek ez nem elég, rendelhet olyan verziót, ami közel két kilométerre is le tud ereszkedni, igaz, ez már 9,3 millió dollárba (2,1 milliárd forint) fáj. Az árban viszont benne van egy ötnapos vezetési tréning is.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása