attraktor

A mexikói határon az ostoba budaörsi robotügyintéző fejlettebb változata figyeli az Amerikába belépőket. A University of Arizona fejlesztésére azért volt szüksége a határőrségnek, mert le vannak maradva a Trusted Traveler Programs jelentkezőinek elbírálásával. Ha valaki az elbeszélgetések és mindenféle háttérvizsgálatok után ebbe bekerül, az a továbbiakban jóval gyorsabban tud belépni az Egyesült Államokba.

avatarkiosk.JPG

Az arizonai Nogales határátkelőjén az avatár előszűrést végez, elbeszélget az utassal, kérdéseket tesz fel, és elemzi a válaszokat, majd a gyanúsakat megjelöli.  Egyfelől természetesen a válaszok értelmét figyeli, ha például valaki elismeri, hogy volt már büntetve, azt rögtön kiemeli. De ha valaki furcsán viselkedik, a hanghordozása, a szünetei azt jelzik, hogy nem őszinte, az is fennakad a rostán. Az interjúk értékelése ezután valódi határőrökhöz kerül, akik eldöntik, hogyan tovább.

Ez már a második generáció, az elsőt decembertől márciusig tesztelték Nogalesben. Az még nem beszélt spanyolul, csak angolul, és például ha valaki a kérdés befejezése előtt válaszolt, akkor a robot lemaradt a válasz elejéről, és meg is jelölte az illetőt.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása