attraktor

Az amerikai Uncharted Play olyan rendszert szabadalmaztatott, ami a labdát érő ütéseket alakítja elektromos energiává. A SOCCKET anyaga etilén–vinil-acetát, tömege 482 gramm (így csak 28 grammal nehezebb egy átlagos, ekkora focilabdánál). És nem kell felfújni.

soccket-power-generating-ball-0.jpg

A rugdosásból származó energiát egy ingás szerkezet veszi át, és az erre kötött generátor tölti a kis akkumulátort. Az elektromos eszközöket ezek után a labda 6 wattos kimenetére lehet csatlakoztatni. A készlet tartalmaz egy led-lámpát, fél óra focizás 3 órára elég a lámpának – de teljes feltöltéssel a lámpa 72 óráig világít.

soccket-power-generating-ball.jpg

Az Uncharted Play most a Kickstarteren keres támogatókat, 75 ezer dollárt szeretnének összeszedni a gyártás beindításához. 33 ezer már összejött. 

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása