attraktor

Az amerikai Engineering Science Analysis Corporation többek között olyan rendőrségi útzárakat fejleszt, amikkel a hatóságok egyszerűbben, hatékonyabban tudják az ámokfutókat megállítani.

pbnh.jpg

Az egyik most bemutatott eszköz a Pit-Bul (Pit-Ballistic Undercarriage Lanyard), olyan mint a hagyományos szöges útzárak, csak van bennük egy plusz kiegészítő. Ez utóbbi egy háló, ami abban a pillanatban ugrik elő, amikor az autó ráhajt a messziről fekvőrendőrnek tűnő akadályra. A Pit-BUL tehát nemcsak kiszúrja a gumit, de a tengelyre és a kerekekre tekeredő háló azonnal meg is állítja az első kerekeket. Ez azért jó, mert ha az útzár csak defektet okoz, a leeresztett abronccsal még valameddig tovább lehet hajtani, és az ilyen, nehezen irányítható autók balesetet okozhatnak.

A másik szerkezet a NightHawk, ami egy olyan szöges útzár, ami távirányítással nyílik ki és húzódik vissza, elég a dobozát az út mellett letenni. A kezelő akár 55 méter távolságról is ki tudja húzni az útzárat, ami azért jó, mert az útzárat kezelő rendőrök elég komoly veszélynek vannak kitéve, mikor a száguldó autó elé kell kihúzniuk az akadályt. A NightHawk összeszedése is távolról és gyorsan történik – ez utóbbi azért érdekes, mert a gyors összeszedés után a többi autó, így az üldöző rendőrautók is biztonságban vannak, nem futnak rá az útzárra.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása