attraktor

A turistaosztályok utasai, különösen hosszú utak után rendszeresen panaszkodnak nyak- és hátfájásra, az egy pozícióban mozdulatlanul üldögélés pedig akár halálos is lehet, ha az ember hajlamos a trombózisra. Alireza Yaghoubi malajziai mérnökhallgató sok gyötrő repülőút után olyan tervvel állt elő, amivel sokkal kellemesebbé lehetne tenni a repülőgépek zsúfolt turistaosztályait.

turistaosztaly1.jpg

Az AirGo rendszer lényege, hogy mindenkinek saját helye és eszközei vannak, így elvileg senki se zavarja a másikat. Minden üléshez saját csomagtartó rekesz tartozik, aminek egyik előnye, hogy nem kell más csomagjaival küzdenünk, de még talán ennél is fontosabb, hogy erről a rekeszről lóg a tálca és a monitor is, tehát akkor is ehetünk, videózhatunk, laptopozhatunk, ha az előttünk ülő hátradöntötte a székét.

turistaosztaly2.jpg

Magán az ülésen a párnákat műanyag háló helyettesíti (ahogy irodai székeken is egyre gyakrabban), a pozíciót három motor segítségével lehet beállítani. És a lábtartó is az ülés része, nem pedig az előttünk lévő ülés tartozéka.

Yaghoubi szerint ezeket az üléseket olcsóbb gyártani és fenntartani, az egyetlen probléma, ami az elterjedésüket komolyan veszélyezteti, hogy a maiakhoz képest 16 százalékkal több helyet foglalnak. Ez pedig jelenlegi piaci helyzetben simán kinyír egy kiváló ötletet.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása