attraktor

A kanadai Ben Gulak 2009 óta fejleszti a különleges járművét, ami első pillantásra olyan, mintha az iRobot valamelyik katonai robotjára felszereltek volna egy kapaszkodót. A DTV Shredder viszont nem robot, hanem jármű, tulajdonképpen egy terepjáró, motoros gördeszka.

dtvshredder4.jpg

A gép lánctalpakon mozog, irányítani nagyjából úgy lehet, ahogy egy gördeszkát, a dülöngélésünk alapján változik a két lánctalp sebessége. És itt van egy gázkarunk és egy fékünk is a kapaszkodón (kb. ahogy egy motorbicikli kormányán). A 200 köbcentis motor 13 lóerős, a jármű végsebessége 48 km/h, a 3,8 literes tank 48 kilométerre elég. A Shredder elvileg mindenhol elmegy, sárban, hóban, sőt 25 centis vízben is.

dtvshredder1.jpg

A jármű első verziója már 2010-ben megjelent, de csak mostanra lett a prototípusból piacra dobható termék: a szerkezet négyezer dollárért (900 ezer forint) megvásárolható. Annak idején egyébként a tervek még 48 lóerős motorról, és 97 km/h-s végsebességről szóltak, de azóta biztos rájöttek, hogy nem kifizetődő, ha minden vásárlójuk már a próbaúton szörnyethal.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása