attraktor

Sokan kísérleteznek beltéri navigációs rendszer fejlesztésével, az amerikai légierő most a canberrai Locata céget bízta meg azzal, hogy építsen ki egy földi antennákkal működő navigációs rendszert New Mexicó-i rakétalőterén, 6500 négyzetkilométeren. A LocataNet nevű rendszer pontossága egy 7600 méter magasan 560 km/h-val szálló repülőnél horizontálisan 6 centiméter, vertikálisan 15 centiméter.

locata.jpg

A dolog úgy működik, mint a gps, csak a műholdak helyett itt földi állomások vannak, ezek óráját pedig a TimeLoc nevű rendszer hangolja össze nanomásodperces pontossággal. Az ehhez tartozó TimeTenna vevő beltérben, házak takarásában, sőt állítólag föld alatt is használható. A Locata szerint a rendszer jele milliárdszor erősebb a gps-énél, és zavarni is nagyon nehéz.

locata2.jpg

A kütyüt ugyanúgy be lehet építeni elektronikai eszközökbe, mobilokba, mint a gps csipjét. A rendszer természetesen nem váltja le a gps-t, de bizonyos helyzetben kiegészítheti azt, például városokban, az iparban, vagy a harctéren.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása