attraktor

A Darwin Aerospace mérnökei ételszállító robotrepülőt terveztek, gyakorlatilag már ma is kapható alkatrészekből. A gép sárkánya a 165 dollárért (36 ezer forint) kapható Skywalker X-8 FPV/UAV Flying Wing, amire a tízdolláros Quantum RTR Bomb System bombavető szerkezetet applikálták.

burritobomber.jpg

Ez utóbbit úgy módosították, hogy a játékbomba helyére egy kartoncső került, ebbe lehet betenni a burritót. A szerkezet ugyanis egyelőre csak burrito szállítására alkalmas, hiszen az passzol leginkább a kartoncsőbe. A navigációt a szintén kereskedelmi forgalomban kapható  ArduPilot végzi, a gép vagy automatikusan követi az előre betáplált útvonalat, vagy a kamerája képe alapján távolról vezérelhető. A célpont elérésekor a repülő ledobja a legfeljebb félkilós csomagot, ami ejtőernyővel landol.

Bár elsőre furcsán hangzik a kajaszállító robotrepülő, a washingtoni Kongresszus nemrég elfogadta a Szövetségi Légügyi Hatóság modernizálásáról szóló törvényt, ennek keretében a hatóságnak 2015-re meg kell alkotnia a kereskedelmi drónok repülési szabályzatát. Szóval szegény robogósokat is leváltják a robotok.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása