attraktor

A robotrepülőket fejlesztő MLB Company mutatta be azt az eszközt, ami már nemcsak önállóan eljut a levegőben A-ból B-be, de ott el is helyez egy magával vitt tárgyat – és ez alatt most nem egy bomba lehajítását értjük.

VBATT_NewsRelease_1.jpg

A V-Bat a nagyobb távolságokat repülőként teszi meg, de a célterületre érve megfordul és helikopterként lebeg – viszont nem is ez az újdonság, mert ez a gép egy ideje létezik az MLB kínálatában. Az új, hogy a gépre robotkart szereltek, amivel apró tárgyakat tud megfogni vagy nagyon pontosan elhelyezni.

A drón önállóan végre tudja hajtani a feladatát, gps alapján navigál, majd a cél közelében sztereókameráival határozza meg a pontos célt, illetve ezekkel követi a robotkar mozgását is. A kar közel két méterre ér el és félkilós tárgyakat tud mozgatni.

A fejlesztés célja nincs közelebbről meghatározva, nyilván sok helyen lehet alkalmazni ezt a szállítási módot, ahol egyéb módszerek (pl. az ember odamegy és odateszi) elérhetetlenek. A projektet (micsoda meglepetés) a DARPA finanszírozza.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása