attraktor

Az izraeli Eco Wave Power megállapodott a kínai Ocean Universityvel, hogy közösen elkészítik és letesztelik a cég hullámerőművének valós méretű változatát. Januárban a kijevi Hidromechanikai Intézetben folytak a kisméretű prototípust laboratóriumi kísérletei, majd nyáron megépült egy közepes méretű változat a Fekete-tengeren.

ewp-commercial-scale.jpg

Bár már léteznek a hullámenergiát hasznosító rendszerek, az Eco Wave Power megoldásában az az új, hogy ezt már közvetlenül a part mellett, bármilyen már létező tereptárgyra (gátakra, mólókra, olajfúrótornyokra) szerelve is lehet használni. A berendezésnek két verziója van, az első ábrán látható Wave Clappert ott ajánlják, ahol kevesebb a hely, mert ennek elemeit szorosan egymás mellé telepítik, a Power Wing ott használható, ahol változékonyabbak a körülmények, mert ez különböző méretű hullámokat tud kezelni. A szerkezet egyébként nemcsak a hullámzásból, de az ár-apály váltakozásával is energiát termel.

wave-clapper.jpgpower-wing-1.jpg

Az együttműködési megállapodás szerint a kínaiak segítenek a teljes méretű verzió elkészítésének finanszírozásában, és az egyetem eszközeit is rendelkezésre bocsájtják a további munkához. 

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása