attraktor

Kevin M. Keener, a Purdue University kutatója olyan sütőt fejlesztett, amivel sokkal egészségesebbé tehetők a gyorséttermi és fagyasztott élelmiszerek. A találmány tulajdonképpen egy hősugárzó, olyan mint egy óriási kényérpirító, amibe egyik oldalon bemegy a fagyasztott kaja, a másik oldalon kijön a forró, tálalható étel.

radiantfryer.jpg

A fejlesztés célja, hogy azok a félkész ételek, amik elfogyasztás előtt olajsütőben áznak, jóval kevesebb zsiradékkal kerüljenek a tányérra. Ezt értelemszerűen azzal lehet elérni, ha a sütéshez nem kell zsírt vagy olajat használni, így azt az étel nem is tudja magába szívni.

A találmánnyal 30-50 százalékkal csökkenthető a zsírtartalom, 30 százalékkal a sütési idő, és az sem mindegy, hogy a készülék kevésbé balesetveszélyes, mint egy olajsütő, mert az ember nem tudja magát leforrázni. Sőt, takarítani is egyszerűbb, és a fejlesztők szerint így a húspogácsa is finomabb, ha az eredeti ízeket nem nyomja el a zsír íze.

Egyébként nemcsak Keener gondolkozott a zsírmentes sütésen, például a Philips már piacra dobta a forró levegő keringtetésével dolgozó Airfryert.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása