attraktor

A Pentagon olyan apró, rugalmas robotokat szeretne, amivel szűk, nehezen hozzáférhető helyekre is bejuttat például kamerákat, ha meg akar figyelni valamit. A DARPA fejlesztése ezt még megfejelte egy kaméleonszerű színváltó tulajdonsággal, ami el is rejti az apró szerkentyűt.

kameleon.jpg

A videón látható példány egy korai prototípus, amit szilikonból készítettek, hogy még könnyebben átküzdje magát az akadályokon. Ez a verzió még kábelekkel csatlakozik az irányítóegységhez, például a színváltáshoz szükséges folyadékot is ezeken keresztül kapja. Az átalakuláshoz egyébként 30 másodpercre van szüksége.

A fejlesztés következő fázisának célja egyrészt, hogy a robot gyorsabb legyen, másrészt hogy az irányítóegységtől fizikailag függetenül közlekedhessen.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása