attraktor

New York a Microsofttal állt össze, hogy okosabbá tegye városi megfigyelőrendszerét. A Domain Awareness System háromezer kamera képét köti össze a bűnügyi nyilvántartásokkal, terrorista-adatbázisokkal, rendszámnyilvántartással stb.

nypd-surveillance1.jpg

Például ha a hatóságok egy gyanúsítottat figyelnek, rögtön látják a priuszát vagy éppen a környékbeli hasonló bűncselekmények listáját. Vagy ha egy bűncselekménynél azonosítják az elkövetők autóját, rögtön megtudhatják, merre járt az autó, akár hónapokkal korábban.

A hatóságok persze sietnek megnyugtatni mindenkit, hogy a rendszert a terrorizmus elleni harcban és bűnüldözésben használják, senkit nem figyelnek meg csak úgy. És hogy a város anyagilag is jól járjon: ha a Microsoft más városoknak is eladja a rendszert, a profit 30 százaléka New Yorké.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása