attraktor

Egyszemélyes, apró elektromos hidroplánt mutattak be finn mérnökök. A FlyNano mindössze 70 kilót nyom, és szárnyfesztávja csak öt méter. Maximális felszállósúlya 200 kiló, végsebessége pedig 140 km/h. A hatótávolság 70 kilométer, egyetlen hátránya, hogy az akksik csak fél óráig bírják (140-nel fél óráig, az ugye ki is adja a 70 kilométeres távot).

flynano.jpg

A hidroplán akár 3000 méterig is emelkedhet, de tervezői szerint sokkal mókásabb föld-, pontosabban vízközelben repdesni vele. Az élményt fokozza, hogy nincs zárt kabin, sőt még egy szélvédő se, ezért egy sisak jól jöhet hozzá. A szerkezetet botkormánnyal, illetve pedálokkal lehet irányítani, pont, ahogy egy repülőt (pilótajogsi kell is a vezetéséhez).

A friedrichshafeni AERO-Expón bemutatott gép ára 33750 dollár (7.6 millió forint), igaz, kell még hozzá egy speciális tréler is, az további 6625 dollár (1.5 millió forint). A hidroplán már rendelhető, a cég szerint az első 35 darab 2013-ban készül el.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása