attraktor

A tengeri olajszennyezések eltüntetése borzasztó komplikált és drága dolog, és a mai módszerek gyakran maguk is mérgezik a vizet, miközben a teljes felszámolásig az élőlények folyamatosan ki vannak téve a veszélynek.

Elvileg mindkét utóbbi problémára megoldást jelenthet a Hsu Sean által tervezett kütyü. A takarítórobotok szűrőjében baktériumok zabálják fel az olajat, miközben a robot olyan zajokat kelt, amivel elzavarja az állatokat a közelből, nehogy azok a szennyezett területre tévedjenek.

A drónokat helikopterrel lehetne a szennyezés helyére juttatni, ahol a vízbe dobás után azok szenzoraikkal maguk találnák meg a szennyezést. A gép energiáját a vízből, illetve a hullámzásból nyeri, bár ezt ennél bővebben nem fejti ki a tervező. Hsu Sean amúgy sem robot- vagy olajfoltügyi szakértő, másik projektje egy az ital hőmérsékletét színváltozással jelző pohár. Szóval nem tudni, elkészül-e valaha az olajzabáló robot, de az ötlet kiváló.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása