attraktor

A 2011-ben alapított ViviSat jelenleg ügyfeleket keres szolgáltatásához. A Mission Extension Vehicle afféle kihívható műholdszerelő lenne, akit akkor lehet riasztani, ha egy műhold letér a pályájáról vagy önerőből már nem tudja tartani a magasságát.

A ViviSat berendezését egy ATK rakéta juttatná az űrbe, ami rögtön kettőt is elbír indításonként. A pályára állás után a Mission Extension Vehicle kinyitja napelemeit, majd megkeresi a műholdat és dokkol.  Aztán egyszerűen a megfelelő pályára tolja azt.

A rendszer a geoszinkron pályán mozgó műholdakon tud segíteni, ilyenből a cég szerint 350 van, és évente 25-nek fogy ki az üzemanyaga. A 25-ből körülbelül 10 olyan van, amit a ViviSat meg tud menteni, de a cég szerint már az is nagy dolog, ha ennyivel kevesebb űrszemét keletkezik.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása