attraktor

A Sonic Cruiser ötletét a Boeing elvileg évekkel ezelőtt ejtette, amikor a kevésbé forradalmi, lassabb, de takarékosabb 787 Dreamlinert választották, ami azóta el is készült. Most azonban kiderült, hogy a tervek nem a kukában végezték.

Úgy tűnik a Boeingnél mérnökök egy csoportja azóta is ezen a projekten dolgozott, és egy áprilisi szabadalmi beadványban feltűnt a gép, alaposan átalakítva. A rajzok alapján az új verziónál is a sebesség maradt az egyik fő szempont (0,98 Mach), de kicsit szinte mindenhol módosítottak a terven.

A hajtóműveknél nem is kicsit: az előző változatban ezek a szárnyban voltak, kb. ahogy a Concorde-on, az újnál viszont a gép teste fölé emelték őket. A hajtóműveket oldalról a nagy függőleges vezérsíkok takarják, ezzel csökkentve a zajt. Ugyanígy, alulról maga a géptest szigetel, aminek azok örülhetnek, akik felett rendszeresen repül majd a Sonic Cruiser. Erre azonban a hozzáértők szerint kevés az esély, nincs szó róla, hogy a Boeing újra elővenné a projektet, és ezen még az se változtat, hogy az ötleteiket levédetik.

Egyébként pár napon belül az Attraktor is bemutat egy új Boeinget, ami ha nem is ilyen forradalmi, de cserébe létezik.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása