attraktor

A FlatFrog nevű svéd startup a hollandiai ISE Trade Show-n mutatta be 32 inches óriási érintőképernyőjét, a Multitouch 3200-at. A kütyü különlegessége, hogy egyszerre akár negyvenen is abajgathatják, és a legérdekesebb, hogy akár kesztyűben is.

A kesztyűs dolog megfejtése, hogy a hagyományos kapacitív képernyők esetében az ujjunkkal egy elektromos mezőt zavarunk meg, így ezek csak a csupasz (vezető) ujjunkra reagálnak. A FlatFrog technológiáját Planar Scatter Detectionnek (PSD) hívják, az elv itt le van írva, mi nem próbálkozunk a felfogásával, a lényeg, hogy elektromos mező helyett itt a fény a közvetítő, annak meg mindegy, hogy a képernyőt az ujjunk vagy egy bot böködi.

FlatFrog Multitouch 3200 teaser from FlatFrog on Vimeo.

 

A negyven különböző érintés szimultán feldolgozását pedig egyszerűen azzal magyarázza a FlatFrog, hogy ma már sokkal nagyobb számítási teljesítmény áll a gyártók rendelkezésére, mint amikor a multitouch technológia megjelent. Az öt és fél centi vastag kijelzőt egyébként például éttermeknek szánják, ahol a digitális asztal jelenítené meg a menüt, amin a vendégek játszhatnának vagy olvasgathatnának is, amíg a kajára várnak.

Egyébként meg kell jegyeznünk, hogy egy nagyságrenddel nagyobb játékos is játszik ezen a pályán, akit úgy hívnak, hogy Microsoft. A Surface tulajdonságai egyébként nagyon hasonlók a Multitouch 3200-éhoz: az 40 inches, 10 cm vastag, és 52 érintést képes egyszerre kezelni.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása