attraktor

A Panasonic, illetve leányvállalata, az Activelink már 2010-ben bemutatta a Power Loader Light nevű szerkezetét, de azóta némileg változott az eszköz, és csak most jelent meg egy videó, amin működés közben is látható.

A gép tulajdonképpen csak egy fél exoskeleton, kezei nincsenek, csak lábai. Ízületeiben, a csípőben, a térdekben és a bokákban is motorok vannak, ezek hajtják a szerkezetet. Külön irányítóeszközre nincs szükség, a cipőtalpban lévő érzékelők figyelik az ember mozgását, ehhez igazítják a robot mozdulatait.

powerloader.jpg

A gép 60 kilót bír el, sőt a felhasználó saját súlyának egy részét is elviszi, hiszen az ember nem egyszerűen áll a szerkezetben, hanem egy bicikliülésen ül. A Power Loader Light nagytestvére a Power Loader, aminek már kezei is vannak (a kezek neve Dual Arm Power Amplification Robot), ezek egyenként 30 kilót emelnek. Ez utóbbi azonban még nem gyártásérett, a mérnökök most az alkatrészek méretét szeretnék csökkenteni úgy, hogy a teherbírás ne csökkenjen számottevően.

A Power Loader Light ára 18 milló jen (45 millió forint), de ennek a felét elengedik, ha a vásárló fél megosztja velük kutatás-fejlesztési eredményeit.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása