attraktor

Calgary egyik főútján próbálják ki azt a rendszert, ami bluetooth-jelek alapján számlálja a forgalmat és informálja az autósokat. A Deerfoot Trailen ezentúl tizenöt érzékelő figyeli a jeleket, amik mobilokból, headsetekből, és egyéb kütyükből érkeznek.

bluetooth.jpg

A rendszer azonosítja a forrásokat, és figyeli, mennyi idő alatt teszik meg az utat két érzékelő között. Az algoritmus kiszűri a gyalogosoktól vagy egyéb irreleváns forrásból érkező jeleket, így csak az autók menetidejét számolja. Az eredményt, azaz a várható menetidőt hét kijelző közvetíti a sofőröknek, így a városvezetők reményei szerint csökken az autósok frusztráltsága, és a dugók is kisebbek lehetnek, ha az információk alapján módosítják útvonalukat.

A privátszférájuk miatt aggódokat pedig megnyugtatták, hogy a rendszer semmilyen adatot nem rögzít, csak a MAC-címet azonosítja, hogy meg tudja különböztetni a készülékeket.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása