attraktor

Sok balesetnél nem az első ütközés okoz személyi sérülést, hanem a tovább sodródó autó későbbi becsapódása. Ha ugyanis az elsőnél a sofőr elveszti az eszméletét vagy egyszerűen csak megzavarodik, a kocsi irányítás nélkül száguld tovább az útszéli fák vagy más autók felé.

Erre lehet megoldás az a rendszer, ami az első ütközés után automatikusan megállítja a kocsit. A Continental által fejlesztett Post Crash Braking Technology épp ezt csinálja: a rendszer a légzsák szenzoraitól kapja az információt, mire az első eseménytől biztonságos távolságra megállítja a járművet (a biztonsági rendszer része az eCall segélyhívó, ami ezek után automatikusan felhívja a mentőket, és megadja a baleset helyszínét).

postcrash.jpg

Persze ha a sofőr mégis magánál van, és fékez vagy éppen gyorsít egy újabb ütközés elkerülése érdekében, akkor a rendszer nem szól közbe, és hagyja, hogy az ember döntsön. A Continental egy meg nem nevezett német autógyártóval dolgozik a rendszer fejlesztésén, szóval valamelyik presztizsmárka autóiban valószínűleg nemsokára megjelenik az újítás.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása