attraktor

Nem most készült ez a videó, nem is tudom pontosan, hogy mikor. Ősz vége lehetett, november, szóval mi már legalább két hónapja ismerjük a mosóporok szörnyű titkát.

Amire nyilván mindenki keresi a választ. A tévéreklámok közül állítólag azokat utáljuk a legjobban, amik mosóporokat hirdetnek, mégis ezek érik el a legnagyobb hatást. Viszont eddig senki sem tudta megmondani, hogy a sokszoros árkülönbségen kívül van-e bármilyen eltérés a márkák közt, ezért berendeltünk az Attraktor stúdiójába egy mosógépet és elkezdtünk mosni.

Az előkészületek során megpróbáltuk kiküszöbölni azokat a hibákat, amiket az egy évvel ezelőtt forgatott mósógéptesztnél elkövettünk. Azt a videót készítettük elő a legtovább, volt számos brainstorming, legalább hatan dolgoztunk rajta, egyeztettünk, terveztünk, próbáltunk, végül már csak magára a forgatásra meg a rendes tesztre nem maradt időnk.

Jó volt a mosógépes videó, mert számos kérdésre választ kaptunk, óriási nézettséget ért el és remekül szórakoztunk felvétel közben, de most inkább egy kevésbé nagyszabású, ugyanakkor jobban védhető anyagot készítettünk elő.

Ennek megfelelően nem kollégákkal, hanem feleségekkel, barátnőkkel egyeztettünk felvétel előtt, hogy a szennyeződések, a mosópormárkák és a metódusok megfelelők legyenek. Figyeltünk arra, hogy mindegyik anyag pontosan ugyanolyan szennyeződésekkel találkozzon, így ugyanolyan alsógatyákon helyeztünk el injekcióval pontosan kimért szennyeződéseket.

További profizmust sugárzó lépés, hogy a mosóporokat elvittük a Wessling laboratóriumba, hogy ott is bevizsgálják az anyagokat, és szerencsére az eredményeik alátámasztották a mieinket, szóval az elmélet és a gyakorlat találkozott.

Kis háttér: a 2 perc 15-től kezdődő, Wesslingről szóló összefoglalót, és a videó végi értékelést már másnap vettük fel, hogy a ruhák kellően megszáradjanak, ennek köszönhető, hogy a hajam időnként váratlanul lelapul, majd újra tartást kap, és néha egy gombbal több van begombolva az ingemen, mint máskor. Dávid profi volt, nála nem volt hiba.

A videót Final Cut Pro X-szel vágtuk, ez volt az első, amelyikhez az Apple szeretett-gyűlölt vágóprogramját használtuk. Az első attraktoros munkánál én inkább gyűlöltem a manuális mentést nem, csak az automatikus mentést engedélyező programot, ami néhány órányi munka után összeomlott, és újraindítás után minden korábban végzett munkám eltűnt belőle.

Szóval ezt a videót kétszer kellett megvágni, de azóta nem fordult elő hasonló tragédia és kezdek megbarátkozni az FCPX-szel.

A videóban hallható dalok:

Pacific Gas & Electric: Staggolee
Yegelle Tezeta: Mulatu Astatke

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása