attraktor

A New York-i közlekedési vállalat, a Metropolitan Transit Authority elég komoly fegyverrel küzd a vasúti pályákon összegyűlő hó és jég ellen. Ha keményre fordul az időjárás, három, sugárhajtóművel felszerelt, 14 tonnás gépszörny kezd takarítani.

hajtomuvonat.jpg

A szerelvényeket dízelmotor hajtja, a végsebességük (ha nem dolgoznak) közel 50 km/h. Az olvasztást eredetileg a B-52-es bombázók Pratt & Whitney hajtóműve végezte, de ezeket nemrég lecserélték Rolls Royce-okra. A háromszáz fokos kiáramló levegő nem megolvasztja, hanem rögtön elpárologtatja a jeget a sínekről.

A hajtóművek még óvatosan kezelve is közel négyszáz liter kerozint fogyasztanak óránként, a tartályok kapacitása majdnem hétezer liter. Mi csak az FKF gépét próbáltuk, szuper dolog vezetni, mekkora móka lehet a sugárhajtóműves mozdony!

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása