attraktor

Igazából már eddig is léteztek ablakmosó robotok, de használatukat korlátozta, hogy az eddigi modellek két félből álltak, amik mágnessel kapcsolódtak egymáshoz az üvegen keresztül, így tudtak a függőleges felületen megmaradni. De emiatt csak kellően vékony (egyrétegű) ablakokon lehetett őket használni.

winbot-7-1.jpg

A CES-en bemutatott Ecowacs Winbot 7 viszont vákuummal tapad a felületre. A robotot csak rátesszük az ablakra, megvárjuk, amíg megtapad, aztán útjára engedjük. A gép nem a Roomba módszerét használja, nem össze-vissza rohangál, hanem feltérképezi a területet, aztán kitalálja, hogyan lehet a leggyorsabban bejárni.

winbot-7-3.jpg

A gép nem akkumulátorról üzemel, hanem be kell dugni a konnektorba, de így nyilván nem kellett nehéz akksikat beépíteni, és így tölteni sem kell. Sőt a zsinórnak biztonsági funkciója is van. Ha az ablak külső oldalára tesszük a robotot, akkor a zsinórt belül egy ablakra tapasztott kis egységhez rögzíthetjük, így ha valamiért megszűnne a vákuum, a robot nem zuhan a földszintig.

A tisztítás több fázisban történik: először a tisztítószerrel átitatott textilpárna oldja és törli a koszt, majd egy gumilapát szedi fel a maradékot végül egy másik párna szárazra törli a felületet. A Winbot két gumilánctalppal mozog, és távirányító is jár hozzá, amivel bármikor beavatkozhatunk a folyamatba.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása