attraktor

A lavinától védő légzsák már sokéves találmány, a North Face tavaly mutatta be a saját, hátizsákba épített verzióját, de csak most lett belőle kereskedelmi forgalomban kapható termék. A síelőknek ajánlott eszköz nem olcsó, 1179 dollár (250 ezer forint), de sokkal jobb ennyit kifizetni, mint több méter hó alatt várni a mentők érkezését.

airbag.jpg

A rendszer nem automatikusan működik, mint mondjuk az autók légzsákja, hanem a viselőjének kell megrántania egy zsinórt, ha látja hogy jön a hógörgeteg. Ez kinyitja a nitrogéntank szelepét, a kiáramló gáz pedig három másodperc alatt felfújja a két 85 literes légzsákot. Ezek pedig a lavina felszínén tartják az áldozatot.

A cég hátizsák mellett készített egy mellényt is, amibe szintén beépítették a légzsákokat, az ára ennek egy picit magasabb, 1199 dollár. A szerkezet többször is felhasználható, csak a tartályt kell cserélni, az 180 dollárért (38 ezer forint) kapható.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása