attraktor

A holland U-Boat Worx még 2010-ben jelentette be legújabb modelljét, a C-Explorer 5-öt, de csak most álltak neki a gyártásnak. Jelenleg két példány készül, és egy éven belül további három-öt megépítését tervezik.

CExplorer5.jpg

Az ötszemélyes tengeralattjáróból kiváló a kilátás, hiszen a teste egy plexigömb. A plexi vastagságától függően három változat rendelhető, 100, 200, illetve 300 méteres merüléssel. Ha valakit nem köt le teljesen a kilátás, az rendelhet bele iPod-dokkolót és Bose hangrendszert, a légkondicionáló viszont alapfelszerelés. A járműhöz emellett kérhető szonár, víz alatti navigációs rendszer, robotkar, led-lámpák és hd-kamera is.

CExplorer5b.jpg

Többféle motorral rendelhető, az alap 21 kWh-s, a legkomolyabb 43 kWh-s, ami már a gyártó szerint is túlzás. Ez utóbbival a gép 16 órát tud víz alatt tölteni. Legnagyobb vízfelszíni sebessége négy csomó (7 km/h), víz alatt három csomót (5,5 km/h) tud. Az alapgép ára 2,46 millió dollár (kb. 530 millió forint).

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása