attraktor

Egy lövés nemcsak azért hangos, mert a lőpor felrobban, hanem mert a lövedék átlépi a hangsebességet, ami akárcsak a repülőknél, zajjal jár. Erre ugyan létezik megoldás, a hangtompító, de a Pentagon Különleges Műveleti Parancsnoksága (SOCOM) most olyan, hangsebesség alatti lőszert keres, ami akár ezt is feleslegessé tenné.

Ilyen lőszert nem olyan egyszerű kifejleszteni, ugyanis a kevesebb lőpor és a nehezebb lövedék általában pontatlanabb lövést és kisebb hatótávolságot eredményez, miközben a kevésbé hatékony égés miatt a fegyver is hamarabb tönkre megy.

socom.jpg

Hangsebesség alatti lőszerek egyébként már léteznek, de csak kisebb kaliberekkel, például 9mm-es pisztolyokba, most pedig 5.56-os és 7.62-es méretben is elő kellene állítani. A Pentagon nem nagyon ad ötleteket, bár azt megemlítik, hogy polimerek használatával meg lehetne oldani néhány problémát.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása