attraktor

A Georgia Tech mérnökei olyan repülő robotot fejlesztettek, ami ötvözi a repülő és helikopter repülési tulajdonságait, azaz lebegni és mozdulatlan szárnyakkal siklani is képes. Az ornithopter mintája a szitakötő volt, a tenyérben elférő robotnak is négy szárnya van.

dragonfly.jpg

A TechJect Dragonfly modulárisan épül fel, azaz szinte minden alkatrésze választható: a test színe, a szárnyak alakja, de még az elektronika vagy az érzékelők is. A robot így mindenféle feladatra használhatóvá válik: légifotózáshoz, kémkedéshez, a lakás ellenőrzéséhez, játékra vagy sportoláshoz is össze lehet állítani egy verziót.

dragonfly2.jpg

A Dragonfly négyévnyi kutatómunka eredménye, a fejlesztést az amerikai légierő is támogatta egymillió dollárral. A projektet az Indiegogo crowdfunding oldalon lehet támogatni, a cél 110 ezer dollár összeszedése ahhoz, hogy késztermékké fejlesszék a robotot és a gyártás elindulhasson (egyelőre kilencezer se jött össze). A támogatók viszont kapnak is a prototípusból.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása