attraktor

A holland Studio Roosegaarde dizájncég egy festékgyártóval közösen olyan anyagot fejlesztett, amivel sokkal hatékonyabbá tehetők az útburkolati jelek. Ha ezt a festéket használják, a jelek a napsütésben feltöltődnek, éjjel pedig tíz órán át világítanak a sötétben.

01-glowing-roads.jpg

De nem csak sötétben segít az új anyag: ha például síkos útra figyelmeztető jeleket, például hópelyheket festenek, azok csak akkor válnak láthatóvá, ha leesik a hőmérséklet, és a szakasz valóban csúszóssá válik.

02-glowing-roads.jpg

Az ötlet megtetszett a Heijmans építőipari vállalatnak is, így beszálltak a projektbe, és 2013-ban ki is próbálják az újítást egy szakaszon Brabant tartományban, hogy kiderüljön, valóban olyan tartós-e a jelek fénye, és nem kopnak-e le túl hamar.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása