attraktor

A DARPA bejelentette, hogy az év első felében sikeresen tesztelték a légi utántöltéshez szükséges szoros kötelékben repülést robotrepülőkkel. Az amerikai védelmi minisztérium fejlesztéseit irányító szervezet Autonomous High-Altitude Refueling (AHR) programjának keretében január 11. és május 30. között két Global Hawk egymást 9 méterre megközelítve is repült.

global_hawk_formation-1.jpg

Kilenc repülést hajtottak végre, az utolsó két és fél óráig tartott, a gépek 13,6 kilométer magasan találkoztak, és a repülési idő nagy részében 30 méternél közelebb tartózkodtak egymáshoz. A DARPA azóta elemezte a repülési adatokat, és ezekből arra következtetnek, hogy az összekapcsolódási kísérletek 60 százaléka sikeres lett volna. Ez jóval magasabb, mint az eredetileg becsült 17 százalék.

A program célja, hogy a drónok is ugyanúgy képesek legyenek a légi utántöltésre, ahogy az ember vezette gépek, így például a Global Hawk repülési ideje 28-36 óráról egy hétre nőhetne.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása