attraktor

A Boeing mindenféle lézerfegyveres fejlesztésben benne van, a legújabb fejlesztésük a teherautóra szerelhető változat. A High Energy Laser Mobile Demonstrator a már korábban bemutatott Laser Avenger nagytestvére.

Az Avenger egy Humveere épített lézer, amit elsősorban drónok lelövésére fejlesztettek. Ezt 2009-ben sikeresen ki is próbálták: a rendszer három közeledő robotrepülőt követett, és egyet megsemmisített.

boeinglaser.jpg

Az Avenger szilárdtest lézere 1 kilowattos, a Demostratoré viszont 10, de a cég szerint ennél erősebb verzió is elképzelhető. Ezt a fegyvert már nem csak drónok, de mindenféle szárazföldi és légi cél (rakéták, tüzérségi egységek) ellen is bevethető.

A Boeing és a hadsereg  együttműködése most új fázisba lép, miután aláírták a fejlesztés folytatásáról szóló, három évre 16,18 millió dollárt biztosító szerződést. Az éles tesztek jövőre kezdődhetnek.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása