attraktor

A svájci Eidgenössische Technische Hochschulén (a zürichi műegyetemen) tervezett szerkezet megoldja a hobbiból időnként távirányítású helikopterrel játszadozók (én is ilyen vagyok) legfőbb problémáját. Ezzel a géppel ugyanis nyugodtan neki lehet menni bárminek, sőt egy lezuhanás után a gép magától talpra áll és újra felszállhat.

robotheli.jpg

A szerkezet egyik újdonsága, hogy tulajdonképpen ketrecbe van zárva, a szénszálas bukócső nagyon könnyű és rugalmas, egyfelől nem zavarja a rotorok működését, másfelől megvédi azokat az ütközésnél. A másik újítás a lábazat, ami egy lezuhanás után kinyílik, felállítja a gépet, így az újra fel tud szállni.

A kütyüt természetesen nem hobbihelikopterezőknek tervezték, hanem komoly feladatokra. A strapabíró gépet például felderítésre lehetne olyan helyeken használni, ahol a földön közlekedő robotok már elakadnak, a repülő eszközök pedig jó eséllyel lezuhannak – ilyen lehet egy beomlott bánya, barlang vagy egy sérült atomerőmű.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása