attraktor

A Lockheed Martin illetékese egy tampai konferencián jelentette be, hogy Human Universal Load Carrier (HULC) nevű rendszere a tesztek befejezése után megjelenhet az afganisztáni hadszíntéren. Keith Maxwell egyébként épp az exoskeleton egy kisebb verzióját viselte (egy töltetlen gépfegyverrel együtt), de ezt sajnos nem fotózhatta le a Wired újságírója.

A lábakból, csípőből, gerincből és karból álló váz 90 kilónyi terhet vesz le a katona válláról, a hidraulikus rendszer energiaellátásáról egy lítium-ion akkumulátor gondoskodik. A mozgását fedélzeti számítógép hangolja össze a gyalogos mozgásával.

A Lockheed még 2010-ben mutatta be a HULC első verzióját, de az még egy óra alatt lemerült, míg a mostani 8 óráig bírja a menetelést, de ha a katona mondjuk csak őrt áll egy nehéz gépfegyverrel, akkor napokig nem kell tölteni. A cég most egy üzemanyagcellás verzióval kísérletezik, ami 72 óráig bírná a terhelést.

Akit érdekelnek az érdekes gépekről, kütyükről szóló hírek, vagy az azokról készített videók, csatlakozzon az Attraktor facebookos oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása